Wat als je je missie wil blijven uitdragen maar een wereldwijde pandemie het contact in levenden lijve in de weg zit? Dan ga je – zoals de hele wereld – online! En met enige tegenzin – omdat ook wij soms moeite hebben met verandering – ontwikkelden ook wij onze programma’s online.

Wat hebben wij ons vergist! Vanaf de allereerste training zijn we in een steile leercurve terecht gekomen en hebben we onze grote wens in vervulling zien gaan; nog meer mensen in een nog kortere tijd bereiken zodat we versnellen en nog sneller naar een duurzame samenleving bewegen.

 

Inmiddels hebben al meer dan 2.500 medewerkers en samenwerkingspartners van onze partners onze e-learning The Natural Step in Vogelvlucht doorlopen. Voor sommige partners (o.a. Woonbron, ‘thuis, Veiligheidsregio Brabant Noord) hebben we de hele productie verzorgd met eigen visie, doelen, voorbeelden en inspirerende video’s zodat iedereen met dezelfde taal en dezelfde stip aan de horizon kan bijdragen om deze wereld beter achter te laten voor toekomstige generaties en dat vooral samen met elkaar te doen.

 

Meer mensen, meer impact

Met The Natural Step Academy kunnen we nog sneller onze missie voor een duurzame toekomst realiseren. We hebben de e-learning in een nieuw jasje gestoken, meertalig gemaakt en is The Natural Step in Vogelvlucht nu ook als losse licentie beschikbaar. We geven hiermee antwoord op de wens van velen, om de gedeelde taal voor duurzaamheid ook voor familieleden, studenten, ZZP-ers of de bevlogen buurvrouw bereikbaar te maken.

 

Wat van ver komt…is meestal niet zo duurzaam…of toch wel?

Het komende jaar verwachten we nog extra modules aan The Natural Step Academy toe te voegen rondom de Fundamentele Basisbehoeften en Kwaliteit van Leven. Deze thema’s verbinden mensen onderling en zorgen voor een diepere verankering van duurzaamheid in het DNA van je organisatie. We gebruiken hiervoor o.a. de laatste inzichten uit onderzoek van het Blickinge Institute of Technology in Zweden rondom duurzaamheid in sociale systemen. Ook komt de borging en organisatie van duurzaamheid in de processen en structuren van je organisatie aan bod. Hiervoor maken we gebruik van het onderzoek van het Network for Business Sustainability en The Natural Step-kantoren in Canada en Nederland naar de succesfactoren voor succesvolle verankering van duurzaamheid in organisaties.

Begin dit jaar draaiden we een internationale pilot van ons Engelstalig online Level 1 programma – Plannen voor Duurzaamheid met deelnemers uit de VS, de Filippijnen, Japan Egypte en China. In het derde kwartaal van 2022 staat de volgende alweer op het programma dat The Natural Step Nederland verzorgt in samenwerking met Japans grootste consultancybureau Business Consultants in Tokyo. Deze training is uiteraard ook toegankelijk voor onze lokale partners.

 

Wil je meer weten, zelf deelnemen of wil je jouw lieve buurvrouw tippen over The Natural Step in Vogelvlucht? Klik dan hier