Stichting The Natural Step Nederland is in 2009 opgericht als onderdeel van The Natural Step International

The Natural Step International is in 1989 opgericht in Stockholm door Prof. Dr. Karl-Henrik Robèrt

 Netwerk in ontwikkeling

Op dit moment zoeken we samenwerking met een organisatie die het bestaande netwerk van TNS ambassadeurs en facilitators kan ondersteunen. Doel is om de samenwerken te bevorderen en kennis eenvoudig beter te delen, zodat we betere oplossingen bedenken en daarmee versnellen naar duurzaamheid. Het netwerk bestaat inmiddels uit meer dan 50 bevlogen mensen die actief zijn bij gemeenten, woningcorporaties, bedrijven en NGO’s. Samen bouwen ze aan een toekomst die kwaliteit van leven centraal stelt binnen de grenzen van de aarde. 

The Natural Step Nederland

Directieteam:

  • Miriam van der Linden
  • Berend Aanraad
  • Suzanna Clement

The Natural Step International

Board of Directors:

  • Lin Zhang (treasurer)
  • Antonio Vascancelos (chairman)
  • Berend Aanraad (secretary)

Over The Natural Step

The Natural Step is een non-profit organisatie die in 1989 in Zweden is opgericht door wetenschapper Karl-Henrik Robèrt. The Natural Step wordt ook gebruikt als wordt verwezen naar het (gedeeltelijk) open source raamwerk dat we hebben ontwikkeld. Na publicatie van het Brundtland-rapport in 1987 ontwikkelde Robèrt The Natural Step-raamwerk, waarin de systeemvoorwaarden voor de duurzaamheid van menselijke leven op onze aarde werden uiteengezet; De vier systeemcondities van Robèrt zijn afgeleid van een wetenschappelijk begrip van universele wetten en de aspecten van ons sociaal-ecologisch systeem, waaronder de wetten van de zwaartekracht, de wetten van de thermodynamica en een veelvoud van sociale studies.

The Natural Step is een pionier in de “Backcasting vanuit Duurzaamheidsprincipes” -aanpak die zich richt op de ontwikkeling van een samenleving die beter is ingericht voor meer duurzaamheid. Systeemdenken en backcasten vanuit duurzaamheidsprincipes vormen de basis voor tal van toepassingen en tools voor het plannen en (her)ontwerpen van organisatiestrategieën, organisatieprocessen, product / service-innovatie en bedrijfsmodellen. 

Het grootste voordeel is het concept ‘vereenvoudiging zonder reductie’ om te voorkomen dat je verdwaalt in de details met de complexe vraagstukken binnen duurzaamheid. De aanpak is al bijna 30 jaar toegepast, bewezen en verfijnd in onderwijs, onderzoek, bedrijven, gemeenten, regionale en nationale overheden, intergouvernementele organisaties (bijv. VN, EU) en een veelvoud aan ngo’s over de hele wereld.

Momenteel heeft The Natural Step kantoren in 12 landen en tal van medewerkers, ambassadeurs en facilitators in meer dan 50 landen. Naast het Five Level Framework en het TNS Framework (of Framework for Strategic Sustainable Development / RSDO), toont de TNS ’theory of change’ een geïntegreerde gelaagde-aanpak om de verandering naar een duurzame samenleving te versnellen door samenwerking op individueel, organisatorisch en multi-stakeholder niveau . Veranderingsprogramma’s en transitie-labs zijn onder meer Future-Fit Business Benchmark, Foodwaste Lab in Tel Aviv, Prestatieafspraken van de Gemeente Eindhoven met de lokale woningcorporaties Woonbedrijf, ‘Thuis, Sint Trudo en Wooninc. en de energietransitie in Alberta, Canada.

Onze visie

Onze visie is die van een duurzame samenleving waarin iedereen een goede Kwaliteit van Leven geniet binnen de grenzen van de natuur.

Onze missie

Onze missie is om de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen.

Onze Theorie van Verandering

Onze theorie van verandering is geworteld in de overtuiging dat de transitie naar een duurzame samenleving begint met het vergroten van het bewustzijn, de inzet en de competentie van individuen om te begrijpen wat duurzaamheid precies betekent (onze gedeelde taal), en om duurzaamheidsprincipes te integreren in alle beslissingen en acties.

Naarmate deze kwaliteiten zich bij individuen ontwikkelen, beginnen ze met anderen samen te werken en uiteindelijk te beginnen met het opbouwen van bewustzijn, commitment en competentie binnen hun eigen organisaties en gemeenschappen (zie blauwe spiraal).

Naarmate organisaties vorderen op hun duurzaamheidsreizen, worden ze uiteindelijk geconfronteerd met uitdagingen die systemisch van aard zijn en van hen vereisen dat ze samenwerken met andere organisaties en sectoren.

Duurzame systemen kunnen alleen het resultaat zijn van systeemveranderende innovaties, beleid en partnerschappen die ontstaan ​​doordat organisaties en sectoren effectief met elkaar samenwerken.

Onze unieke aanpak zorgt voor de ondersteuning van deze verandering in de sociale processen van duurzaamheidsgedreven organisaties. Door deze te combineren met de expertise van onze ambassadeurs, facilitators en partners helpt The Natural Step creativiteit, hoop en ambitie te bevorderen in dit werk

Klik op de afbeelding om groter te maken

 

Stichting The Natural Step Nederland

Torenallee 26-16
5617 BD EINDHOVEN
The Netherlands

+31 (0)40 – 879 6136

Overige gegevens

KvK nummer: 51162946

BTW nummer: NL823125683B01

Triodos Bank: NL51 TRIO 0198385072

The Natural Step merknaam, handelsmerk en logo

The Natural Step Nederland is eigenaar van de merknaam, het handelsmerk en van het logo van The Natural Step als organisatie in Nederland.

Alleen personeel van The Natural Step, bestuursleden en formeel erkende associates en ambassadeurs van The Natural Step mogen de merknaam, het handelsmerk en het logo voor hun werkzaamheden gebruiken. Alle slides en materialen die door The Natural Step zijn gemaakt moeten worden toegeschreven aan The Natural Step zoals is beschreven in de Creative Commons licentie en mogen geen eigen merknaam of logo bevatten.

Twijfel je of je ons logo mag gebruiken of onze naam mag vermelden, neem dan even contact met ons op.