Een duurzame visie beschrijft wat noodzakelijk is, niet wat je denkt dat mogelijk is.

Dromen over wat zou kunnen zijn…

Backcasten vanuit Principes

We gebruiken het proces van ‘backcasten vanuit duurzaamheidsprincipes’ om de noodzakelijke toekomst te definiëren. Doordat we samen de gedeelde taal van duurzaamheid spreken, kunnen we met elkaar bekijken waar de impact van onze organisatie zit aan de hand van deze principes. We beschrijven dit aan de hand van strategische doelen die samen de visie op duurzaamheid van je organisatie vormen. Vervolgens brengen we in kaart wat er allemaal al is, bedenken we creatieve oplossingen om de kloof tussen ‘vandaag’ en de ’toekomst’ te overbruggen en bekijken samen waarom dat goede keuzes zijn (of niet), wat ervoor nodig is om ze te realiseren en hoe we ze willen plannen in de tijd.

 

Strategisch Doel voor groen (Area Wonen)

De Routekaart

Dit is een soort dynamische presentatie die helpt bij sturen, monitoren, presenteren en overzicht te behouden. We verwerken hierin alle belangrijke informatie die uit de workshops is opgehaald en die is beoordeeld door de deelnemers. Het is belangrijk om een visueel aantrekkelijk stuk in handen te hebben zodat dit – zonder teveel vertaalslagen – direct gebruikt kan worden.

We houden hierbij rekening met de eigen huisstijl en zullen de manier van presenteren afstemmen op de doelgroep.

 

HOE HET WERKT
Zowel online- als offline

Het ontwikkelen van een visie en routekaart hoeft niet veel tijd te vragen. Met een goede planning en een helder- en gefocust programma kan een traject binnen 2-3 sessies rond zijn.

Als we dergelijke sessies online doen dan houden we rekening met ongeveer 3 dagdelen online workshops, voorafgegaan aan onze E-learning ‘The Natural Step in Vogelvlucht’.

 

Fysieke sessies vragen doorgaans 2 dagen workshops met voldoende ruimte voor pauzes en afwisseling.

We kunnen deze sessies verzorgen op onze workshoplocatie in Eindhoven of op een andere inspirerende plek in het land.

Houdt er wel rekening mee dat een externe locatie om de juiste inrichting, sfeer en faciliteiten vraagt.