DUURZAAM ONDERNEMEN

Systemen zijn er voor ons, niet andersom

De wereld is complex. De uitdagingen waar we voor staan zijn complex. De oplossingen zijn soms verrassend simpel. Jammer genoeg komen we zelf vaak niet met de meest verrassende oplossingen. Niet omdat we niet slim genoeg of creatief genoeg zijn, maar omdat kijken van binnenuit niet hetzelfde beeld geeft als kijken van buitenaf. Soms zitten we vast in onze bestaande systemen. Tijd om die systemen open te gooien. Want eigenlijk zijn we allemaal onwetend, alleen niet allemaal over hetzelfde. Reis samen met The Natural Step naar een duurzame toekomst.

Faciliteren vanuit het hart

Onze kracht zit in het begeleiden van groepen mensen die samen iets beters willen bereiken.

Dat doen we in organisaties waar we teams, management en afdelingen samen brengen om bijvoorbeeld een visie en uitvoeringsprogramma voor duurzaam ondernemen te ontwikkelen.  De laatste jaren doen we dat ook steeds vaker over de grenzen van de organisaties heen door leveranciers, ketenpartners, overheden en hele woonwijken bij elkaar te brengen om een hoge kwaliteit van leven te ontwerpen en vervolgens ook uit te voeren. 

Visie en Strategie

Samen de stip op de horizon benoemen en bepalen hoe we daar kunnen komen.

Gebiedsontwikkeling

Een wijk duurzaam ontwerpen die kwaliteit van leven centraal stelt.

Inspiratiedagen

Samen met je partners en leveranciers je producten en diensten verduurzamen

Team Duurzaamheid

Een toegewijd team begeleiden en samen de organisatie in beweging brengen.

Dat deden we o.a. voor:

Tientallen woningcorporaties, gemeenten, non-profit organisaties en grote bedrijven 

Dat deden we o.a. voor:

Gemeente Eindhoven, Woonbedrijf, ‘Thuis, Wonion, Brabant Wonen, Zayaz, etc.

Dat deden we o.a. voor:

Woonbedrijf, Woonstichting ‘Thuis, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Wonion, etc.

Dat deden we o.a. voor:

Gemeente Eindhoven, Woonbedrijf, Zayaz, Brabant Wonen, Wonen Limburg, etc.

De vergeten ingrediënten van de duurzame transitie

In de loop der jaren hebben we vele successen gezien maar ook een aantal gemiste kansen. We noemen dit de ‘vergeten ingrediënten’. Ze zijn cruciaal voor het laten slagen van iedere duurzaamheid-strategie. 

COMMUNICATIE BIJ DUURZAAMHEID

Communiceren tot je er bij neervalt

Voor goed duurzaam ondernemen in je organisatie is het keer op keer een uitdaging om te blijven communiceren. Vaak een ondergesneeuwd onderwerp maar de kracht van een gedegen interne- en externe communicatie wordt nog vaak onderschat. Toch hebben onze partners al vaak laten zien welke krachten dit kan losmaken.

We helpen bij het opzetten van effectieve communicatie en het opzetten van interne structuren die een krachtige communicatie mogelijk maken. 

DUURZAAMHEID IN HRM

Het zijn je medewerkers die de muziek maken

Onze belangrijkste les bij duurzaam ondernemen van de afgelopen jaren is dat medewerkers een aantal zaken nodig hebben om hen te helpen invulling te geven aan de duurzaamheid van de organisatie. Zo is het herkennen welke rol hun werk heeft in de transitie een belangrijk element. Daarnaast is de rol van de werkgever enorm belangrijk in de legitimatie en ondersteuning met het juiste beleid en procedures.

We onderzoeken samen welke strategieen HRM kan ontwikkelen om de rol van duurzame werkgever te verstevigen en daarnaast de beweging naar de duurzame medewerker te versnellen.

 

MEETBAAR MAKEN VAN DUURZAAMHEID

Meten is…

Vooral noodzakelijk. Als je niet inzichtelijk maakt wat de inspanningen opleveren, hoe weet je dan of je op de goede weg bent.

We moeten niet alleen meten hoe we voortgang boeken ten opzichte van klimaatverandering maar ook de ervaren kwaliteit van de oplossingen is van groot belang. Hierdoor ontstaat namelijk het draagvlak en eigenaarschap bij stakeholders zoals huurders, inwoners en medewerkers. Meten betekent ook dat we niet moeten meten ten opzichte van ‘anderen’ maar moeten meten ten opzichte van volledige duurzaamheid. Wanneer we vanaf het begin benoemen wat we willen meten, dan maakt het de communicatie, het HR-beleid en de strategie in zijn geheel een stuk makkelijker om uit te voeren. We helpen bij het krijgen van inzicht. 

et|icon_calendar|

Bezoek ons

 The Natural Step Nederland – Torenallee 26-16 EINDHOVEN

et|icon_profile|

Mail ons

Hello[at]thenaturalstep.nl

et|icon_contacts_alt|

Bel ons

+31 (0)40 8796136