THE NATURAL STEP E-LEARNING

Maatwerk oplossingen

een gedeelde aanpak en taal voor duurzaamheid

-Voor organisaties die al een tijd bezig zijn met het invullen en uitvoeren van hun duurzaamheid-programma, is het helder dat iedereen daar een rol in gaat spelen. Met deze maatwerk e-learning zorg je ervoor dat iedereen hetzelfde begrip en dezelfde taal spreekt en neem je de ruimte om je eigen ambities, projecten en plannen te delen met een grote groep collega’s of partners. De basis is The Natural Step in Vogelvlucht en deze wordt aangevuld met jouw specifieke boodschap. We helpen je graag met het ontwikkelen van je eigen boodschap, video’s, teksten of animaties. 

Samen met je collega's leren

Je weet dat duurzaamheid geen project is maar iets wat in het DNA van je organisatie verankerd moet worden. Hoe neem je dan in een korte tijd al je collega’s mee terwijl ze het toch al zo druk hebben? Hoe sneller zij hun rol pakken; hoe groter jullie succes! Begin met een gedeelde taal en begrip.

Je partners beïnvloeden

Als je goed kijkt naar de uitdagingen van duurzaamheid dan hebben je partners (leveranciers, concullega’s of onderaannemers) een hele grote invloed om de doelstellingen van jouw organisatie mogelijk te maken. Je kunt het opleggen maar beter om ze te verleiden. 

Koppeling met je eigen LMS

Als je met een Learning Management Systeem (LMS) zoals De Corporatie Academy, StudyTube, etc. werkt, dan kun je onze e-learning ook handig koppelen aan dit systeem. We richten samen met je LMS-leverancier de LTI-koppeling in en je collega’s kunnen eenvoudig deelnemen.

Een goede opening (video of tekst)

We heten je collega’s welkom. “Wat geweldig dat je hier bent en dat je op het punt staat om meer te leren over duurzaamheid en onze duurzame keuzes.”

We leggen uit waarom dit belangrijk is voor ons. “Waarom doen we dit? Waarom vragen we aan jou om mee te doen? Hoe doe ik zelf mee? “

We laten zien dat het leuk is en dat het gaat om samen. “Blij dat we dit doen, trots op de visie en ambities en vooral; heb veel plezier met deze module. Dit is een feestje ;-)”

Ambities en plannen

We zijn trots op de visie en ambities en vooral; we gaan ook echt aan de slag. Leg uit waarom je deze ambities hebt gekozen. Dat we er niet van de ene op de andere dag komen en dat we dit op een strategische manier willen aanpakken. 

Laat zien wat je gaat doen, waarom je juist deze keuzes maakt en hoe we weten of we ook echt iets bereiken. Als je mensen helpt te verbinden, gaan ze zelf zien hoe ze kunnen bijdragen! 

We starten nooit op '0'

We willen recht doen aan alle inzet en inspanningen die collega’s hebben gedaan al ruim voordat we met dit traject zijn gestart. Ere wie ere toekomt.

Natuurlijk mag je trots zijn. Niks mis mee. Sterker nog, je bent vaak veel te bescheiden. Maar we bereiken alleen een duurzame toekomst als we iedereen in beweging krijgen; dus schreeuw het van je groene daken.
Maar wees ook trots op je faalmomenten, want je weet nu al meer dan gisteren.

Je eigen animatie

Een leuk filmpje dat lastige concepten uitlegt. Want het valt niet mee om het grote plaatje te zien. Maar wel als we het in enkele minuten kunnen uitleggen.

Doordat dit je eigen productie is, blijft de inhoud van waarde. Je verbindt je met je eigen verhaal, maakt een universele waarheid tot je eigen filosofie.

 We helpen je graag met de planning en om prachtig eigen beeldmateriaal te ontwikkelen waarmee je je collega’s inspireert.