Contact met The Natural Step

Laat een berichtje achter of neem contact op via email of telefoon

We helpen je graag verder!

ONS ADRES

Stichting The Natural Step Nederland

Torenallee 26-16
5617BD  Eindhoven
The Netherlands

OPENINGSTIJDEN

Maandag  09:00 -17:00
Dinsdag  09:00 -17:00
Woensdag  09:00 -17:00
Donderdag  09:00 -17:00
Vrijdag  09:00 -15:00

TELEFOON

040 – 879 6136

EMAIL

hello[at]thenaturalstep.nl

Email

Bericht voor Miriam

Bericht voor Miriam

Vaak gestelde vragen

Deze vragen krijgen we vaker te horen dus hier vast een antwoord om je snel te helpen.

The Natural Step en Raamwerk van The Natural Step worden op verschillende manieren genoemd. Wat is het verschil?
The Natural Step is de naam van onze organisatie die als stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.  Het Raamwerk is de methodiek die we de afgelopen 30 jaar hebben ontwikkeld om duurzaamheid, strategisch te plannen in organisaties. Deze aanpak is in de wetenschappelijke wereld ook bekend als Framework for Strategic Sustainable Development (FFSD)
Ik wil graag direct deelnemen aan de Level 2 training, want ik ben erg ervaren in duurzaamheid. Kan dat?
We moeten je helaas teleurstellen. De Level 2 training bouwt verder op de lesstof van Level 1. We hebben in het verleden wel eens uitzonderingen gemaakt, maar we kregen van die deelnemers te horen dat ze daarmee toch een essentieel onderdeel van de aanpak missen en daardoor minder profijt hebben van de Level 2 training.
Ik heb de trainingen doorlopen, mag ik nu melden dat ik The Natural Step adviezen, trainingen of workshops geef?
Het gebruik van de merknaam is voorbehouden aan geaccrediteerde facilitators van Stichting The Natural Step. Je mag uiteraard wel vermelden dat je de trainingen hebt gevolgd en dat je hiervoor gebruik maakt van het Raamwerk voor Strategische Duurzame Ontwikkeling (RSDO) of Framework for Strategic Sustainable Development (FSSD) dat is ontwikkeld door The Natural Step. De reden hiervoor is dat onze facilitators een lang en intensief traject hebben gevold om onze diensten te kunnen leveren en dat de programma’s van The Natural Step steeds verder worden doorontwikkeld aan de hand van nieuwe inzichten en veranderingen in de samenleving. Twijfel je of de naam rechtmatig wordt gebruikt? Kijk dan bij onze medewerkers en partners of stuur ons een bericht. We helpen je dan graag verder.
Duurzaamheid is duur. Of is de business case toch sterk genoeg?
Ervaring heeft ons geleerd dat een goed ingebedde, integrale benadering juist zorgt voor onderlinge uitlijning van bedrijfsafdelingen en leidt tot synergetische oplossingen op meerdere terreinen, waardoor een sterke businesscase wordt neergezet.

Om deze reden werken we graag met organisaties die duurzaamheid omarmen en kwaliteit van leven centraal stellen. We hebben veel informatie die de business case vooraf zichtbaar maakt en waarmee gestuurd kan worden op positieve impact en een goed financieel resultaat.