THE NATURAL STEP ONLINE

Samen online gaat sneller

 In het afgelopen jaar hebben we alle The Natural Step programma’s ook online vormgegeven. Van het leren van de gedeelde taal met onze leuke e-learning tot het ontwikkelen van een gebiedsvisie met meerdere bestuurders.  Voor onze partners zijn we aan de slag gegaan met  die al even op weg zijn maken we maatwerk e-learningmodule, waarin we je eigen visie op jullie duurzame toekomst aan de krachtige taal van The Natural Step. Zo kun je snel en eenvoudig iedereen de gedeelde taal leren. Van medewerker tot leverancier. Aangevuld met onze instrumenten voor online workshops en samenwerking bieden we daarmee complete programma’s voor strategie, uitvoering, opleiden en ketensamenwerking. Dit helpt je om samen te versnellen en onze duurzame toekomst dichterbij te brengen.

 

 

E-trainingen

 • Gecertificeerde opleiding
 • Plannen voor duurzaamheid
 • Leiderschap in duurzaamheid
 • TNS Facilitator opleiding
 • E-learning, plenair en offline
 • Officieel TNS Certificaat
 • Verschillende startdata

E-learningen

 • Online opleidingen voor duurzaamheid
 • Leer werken met het TNS-raamwerk
 • Train in korte tijd alle medewerkers
 • Op maat met eigen duurzame ambities
 • Verschillende programma’s
 • Support van onze trainers
 • Snel aanmelden en beginnen

Workshops

 • Online workshops duurzaamheid
 • In combinatie met E-learning
 • Voor project, afdeling of eigen werk
 • Uitgebreide rapportage en resultaat
 • Vanuit huis of kantoor
 • Online samenwerken aan resultaat
 • Geen eigen software nodig

Iedereen meenemen

Hoe zou het zijn als je medewerkers, leveranciers of partners dezelfde taal spreken? Als iedereen weet wat je ambities zijn en je helpt om deze te realiseren?  Wij helpen je om zelf of samen met ons je collega’s en partners op te leiden. Zo kun je echt gaan versnellen.

Van 10 tot 150 deelnemers. van training tot workshop, van opleiding tot E-learning; We zijn blij dat we ook online energie en plezier kunnen brengen.

"Deze aanpak maakt werken aan duurzaamheid (relatief 😉 simpel."

Deelnemer Actium Wonen

"Meer inzicht gekregen hoe wij met de aarde omgaan en wat er mogelijk is om dat te verbeteren"

Deelnemer Woonbron

"Ik ben me door e-learning nog meer bewust geworden van gesteldheid van onze natuur en dat er iets moet veranderen"

Deelnemer Gemeente ‘s-Hertogenbosch

"Door e-learning nog meer bewust geworden van gesteldheid van onze natuur en dat er iets moet veranderen"

Deelnemer Gemeente ‘s-Hertogenbosch

"Rijke ondersteuningsomgeving in de e-learning en goed werkende applicaties en top begeleiding! Inspirerend !!"

Deelnemer Thuisvester

Maatwerk voor jouw organisatie

Virtueel – Online

Fysiek – Offline

We maken momenteel gebruik van verschillende online instrumenten om onze programma’s vorm te geven:

E-learning Plannen voor Duurzaamheid The Natural Step Raamwerk

E-learning platform

Er zijn verschillende E-learning modules beschikbaar voor verschillende doelgroepen. Een perfecte start vóór iedere workshop (on- en offline) om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde taal spreekt en hetzelfde begrip heeft over de uitdaging van duurzaamheid. Vaak ontwikkelen we hiervoor ook maatwerk (bijv. voor ketensamenwerking) met eigen logo, visie, voorbeelden en visuele middelen (iconen, afbeeldingen of video). 

E-learning Plannen voor Duurzaamheid The Natural Step Raamwerk

WEBINARS

In combinatie met ons workshop platform, zorgen de webinars voor toch een persoonlijke interactie. Het is fijn als je elkaar kunt zien, een hoge kwaliteit van interactie kunt ervaren en de mogelijkheid hebt om in Breakout-rooms onderwerpen dieper te verkennen. Wij werken bij voorkeur met Zoom maar kunnen ook terugvallen op BlueJeans wanneer Zoom niet binnen het IT-beleid van de organisatie mocht passen.

E-learning Plannen voor Duurzaamheid The Natural Step Raamwerk

ONLINE WORKSHOPS

Net als bij ‘real life’ workshops hebben we online de mogelijkheden gecreëerd om creatieve processen te verzorgen waarbij de deelnemers d.m.v. ‘post-its’ informatie kunnen verzamelen, clusteren, beoordelen en plannen voor toekomstige stappen. In combinatie met onze webinar software zorgen we ervoor dat we met veel interactie, afwisseling en pauzes een energiek programma wordt.

Fysiek zorgen we nog steeds voor energieke en inspirerende programma’s:

E-learning Plannen voor Duurzaamheid The Natural Step Raamwerk

Fysieke workshops

We brengen nog steeds groepen mensen bij elkaar. Dat gaat nu met iets kleinere aantallen en natuurlijk houden we rekening met de beperkingen van de 1,5 meter-richtlijnen. Op onze eigen workshop locatie in Eindhoven kunnen we groepen tot maximaal 16 deelnemers de ruimte bieden. Dat is ook vaak wel de limiet om een kwalitatief goed resultaat binnen de beschikbare tijd te laten leiden. Natuurlijk kunnen we ook op andere locaties workshops verzorgen maar daar stellen we wel een aantal voorwaarden aan die het resultaat ten goede komt.

E-learning Plannen voor Duurzaamheid The Natural Step Raamwerk

AMBAssadeur- en FacilitatoR Opleidingen

Naast de mogelijkheden om online (via onze E-learning) en fysiek (via de open Level 1 en Level 2 opleidingen) verzorgen we ook fysiek onze Incompany opleidingen voor medewerkers van duurzaamheid teams en project- of procesmanagers voor duurzaamheid. Deze trainingen zorgen voor veel energie, maken de vertaling van het eigen duurzaamheidsbeleid naar de praktijk en helpen de deelnemers een ‘rugzak’ ontwikkelen met instrumenten en werkvormen om de eigen collega’s en partners te helpen op de ’trein’ naar duurzaamheid te stappen.

E-learning Plannen voor Duurzaamheid The Natural Step Raamwerk

Lezingen, presentaties en dagvoorzitters

Het aantal evenementen staat op een laag pitje. Met de gepaste afstand verzorgen we nog steeds onze lezingen en presentaties. Een deel daarvan nu zelfs online. 

VERSCHILLENDE MANIEREN VAN INTERACTIE

 

We kunnen nu net zo snel online als offline

 Sinds het begin van de Corona-crisis zijn we begonnen met het omzetten van onze programma’s naar onze online platformen voor leren en samenwerken. We hebben hier ontzettend veel van geleerd en vooral veel feedback van onze relaties en partners gekregen. Nu het ‘Nieuwe Normaal’ een beetje vorm begint te krijgen, zien we dat we een aantal zaken uit de digitalisering voorlopig nog niet los willen laten maar zien ook op veel vlakken de waarde van de persoonlijke ontmoeting. Voor ons is het ‘normaal’ geworden om beide vormen van leren, ontmoeten en samenwerking in te zetten. Virtueel en Fysiek en alle vormen hier tussenin.