We moeten het gewoon gaan doen.
Wij helpen graag mee

Of je nu aan de slag gaat met een nieuwe gebiedsontwikkeling, een aantal seniorenwoningen of met groot onderhoud van 3 flatgebouwen; duurzamer kan overal gerealiseerd worden. 

In de voorbije jaren hielpen wij tientallen organisaties met het in de praktijk brengen van hun ambities en uitvoeringsprogramma. Ook plannen waarbij alles al in ‘kannen en kruiken’ was hebben op die manier extra slagen kunnen maken en zowel collega’s als bouwpartners en gemeenten onderdeel gemaakt van het gemeengoed.

  • Workshops analyse en verbeteren van bestaande plannen
  • Workshops duurzame gebiedsontwikkeling (leren en doen in de praktijk)
  • Schrijven van teksten voor uitvraag en inschrijving
  • Ontwikkelen van beoordelingsinstrumenten voor aanbesteding/uitvraag
  • Product Analyse en verbeteringen doorvoeren
  • Begeleiden van pilotprojecten op basis van nieuwste innovaties.

 

 

Stadspoort Landbouw (Eindhoven)

Een mooi voorbeeld van een project waarbij de piketpaaltjes al waren geslagen was een nieuwbouw bij de voormalige Philips Fruittuinen waar we samen met de bouwer, de architect en opdrachtgever Gemeente Eindhoven, hebben gekeken hoe we qua materialisatie, energie en gezondheid een flink aantal verbeteringen konden doorvoeren op het gebied van duurzaamheid.

Het project heeft uiteindelijk binnen budget een flink groene upgrade gekregen.

Slim Verduurzamen Gemeentelijke Gebouwen 

Een project van in totaal bijna € 100 miljoen, waarbij 7 gemeentelijke gebouwen een stevige renovatie krijgen en duurzaamheid één van de centrale thema’s is. In dit project hebben we geholpen bij het opstellen van de ambities, het ondersteunen van de inschrijvende consortia rondom de toetsing van materialen en hebben we voor de gemeente Eindhoven de beoordelingsmethodiek helpen ontwikkelen om al die omvangrijke plannen te kunnen beoordelen op duurzaamheid.  

https://www.sustainablebuildings.eu 

 

De Ambassadeurs van Varseveld 

Samen met ketelpartners, gemeente Oude IJssel, Wonion en verschillende betrokken experts, zijn we aan de slag gegaan om een nieuwe gebiedsontwikkeling vorm te geven in de regio Varseveld. Na een intensieve tweedaagse training zijn de deelnemers vol enthousiasme aan de slag gegaan om verschillende informatie in kaart te brengen, plannen te ontwikkelen voor verduurzaming van het gehele projecten en elkaar uit te dagen om de lat nog een stuk hoger te leggen.

In bijgevoegd interview met DuurzaamOnderhoud.nl lees je de ervaringen van Wonion en hun partners

https://onlinetouch.nl/onderhoudnl/onderhoudnl-magazine-02-2020?html=true#/10/