The Natural Step – Duurzaamheid Opleidingen

Duurzaamheid in je genen

Sinds 1989 ontwikkelen we duurzaamheid opleidingen voor iedereen die ‘iets’ met duurzaamheid wil doen. De basis start met Level 1 Training plannen voor duurzaamheid en wordt gevolgd door Level 2 Training leiderschap in duurzaamheid. Daarnaast verzorgen we trainingen voor ambassadeurs, facilitators en helpen we alle medewerkers met het maken van persoonlijke plannen met onze impact-training. Alles is erop gericht om mensen de kennis en instrumenten voor duurzaamheid in handen te geven die de wereld schoon houden en de basisbehoeften van mensen centraal stelt binnen de grenzen van de natuur. The Natural Step Raamwerk ligt aan de basis van veel eco-positieve koplopers.

Level 1 Training - Plannen van Duurzaamheid

Om duurzaamheid vorm te geven in organisaties heb je een strategische aanpak nodig die het mogelijk maakt om integraal te plannen naar duurzaamheid. Met deze Level 1 training – Plannen voor duurzaamheid, leer je de basis van The Natural Step Raamwerk voor duurzame ontwikkeling.

Level 2 Training - Leiderschap in Duurzaamheid

Fundamentele basisbehoeften zijn het uitgangspunt voor kwaliteit van leven van iedereen. Deze Level 2 Training; Leiderschap in duurzaamheid is ontwikkeld voor ervaren duurzaamheid-professionals,  die het proces van verandering vorm moeten geven en hun eigen leiderschapskwaliteiten daarvoor in gaan zetten.

Ambassadeurs-training

De ambassadeur voelt zichzelf verbonden met de duurzame doelstellingen van de organisatie en zet zich in om de organisatie of afdeling verder te brengen. Samen met 15 collega’s die elkaar ondersteunen, inspireren en uitdagen brengen zij de organisatie in beweging brengen vanuit verschillende voorbeeldrollen. 

Facilitator-training

De facilitator leert iedereen de gedeelde taal voor duurzaamheid, ondersteunt collega’s en anderen bij het opzetten van experimenten en pilotprogramma’s en verzorgt inspirerende workshops voor collega’s, leveranciers, partners en klanten om zo de verander-energie hoog te houden in de organisatie.