OPLEIDING EN TRAINING

Bijdragen aan een betere wereld geeft betekenis

 Sinds 2009 leiden wij de ‘helden voor de toekomst’* op. Dat klinkt misschien over de top, maar dat is het allerminst. Want voor ons zijn helden hele gewone mensen, die buitengewone verandering voor elkaar krijgen. Want wat ons iedere keer weer verbaasd is om te zien wat mensen voor elkaar krijgen als ze ergens echt in geloven. En onze ambassadeurs geloven net als wij, dat de toekomst iets moet zijn om naar uit te kijken. Dus leren wij iedereen onze effectieve aanpak en zo bouwen we samen aan een toekomst waar we trots op kunnen zijn.

E-learning

 • Online opleidingen voor duurzaamheid
 • Leer werken met het TNS-raamwerk
 • Op maat met eigen duurzame ambities
  (optioneel)
 • Verschillende programma’s
 • Support van onze trainers
 • Snel aanmelden en beginnen

Open inschrijving

 • E-learning TNS in Vogelvlucht
 • Plannen voor duurzaamheid
  (Level 1) 
  2 dagen offline of 3 dagdelen online
 • Leiderschap in duurzaamheid
  (Level 2)
  2,5 dag offline of 4 dagdelen online

Incompany opleidingen

 • E-learning TNS in Vogelvlucht
 • Ambassadeur in duurzaamheid
  2 dagen offline of 4 dagdelen online
 • Facilitator in duurzaamheid
  4 dagen offline of 8 dagdelen online
 • Officieel TNS Certificaat
 • Maatwerk met eigen programma

Open inschrijving

Schrijf je in voor een van onze inspirerende open trainingen. Leer samen met gelijkgestemde de aanpak van The Natural Step. Onze trainers hebben een duurzaam hart en combineren ruime praktijkervaring met jarenlange ervaring in het ontwikkelen, toepassen en inzetten van de unieke ‘The Natural Step’ aanpak. 

Incompany

Wil je graag met je collega’s je organisatie in beweging brengen en onderdeel uitmaken van ons landelijke netwerk, dan ontwikkelen we samen met jou een krachtig maatwerktraject waarbij we een team van duurzaamheid ambassadeurs of als dit beter bij je organisatieomvang past, duurzaamheid facilitators opleiden. Zo brengen we je organisatie in beweging

Level 1 - Plannen van duurzaamheid

Om duurzaamheid vorm te geven in organisaties heb je een strategische aanpak nodig die het mogelijk maakt om integraal te plannen naar duurzaamheid. Met deze Level 1 training – Plannen voor duurzaamheid, leer je de basis van The Natural Step Raamwerk voor duurzame ontwikkeling. 

Ambassadeur in duurzaamheid

De ambassadeur voelt zichzelf verbonden met de duurzame doelstellingen van de organisatie en zet zich in om projecten en diensten te verduurzamen met de aanpak van ‘The Natural Step’.  Het team bestaat uit maximaal 14 collega’s die elkaar ondersteunen, inspireren en uitdagen.  Samen brengen zij de organisatie in beweging brengen vanuit verschillende voorbeeldrollen.

Leiderschap in Duurzaamheid The Natural Step Raamwerk E-training

Level 2 - Leiderschap in duurzaamheid

Fundamentele basisbehoeften zijn het uitgangspunt voor kwaliteit van leven van iedereen. Deze Level 2 Training; Leiderschap in duurzaamheid is ontwikkeld voor duurzaamheid-professionals, die het proces van verandering vorm moeten geven en hun eigen leiderschapskwaliteiten daarvoor inzetten.

Facilitator in duurzaamheid

De facilitator leert iedereen de gedeelde taal voor duurzaamheid, ondersteunt collega’s en anderen bij het opzetten van experimenten en pilotprogramma’s en verzorgt inspirerende workshops voor collega’s, leveranciers, partners en klanten om zo de verander-energie hoog te houden in de organisatie..

Agenda

14 & 15 oktober 2024

Eindhoven

TNS Level 1

Tijdens deze training leer je de taal voor duurzaamheid volgens The Natural Step, maak je kennis met de kernoorzaken van onduurzaamheid en leer je hoe je concrete stappen op de weg naar duurzaamheid kunnen bedenken en bepalen op basis van het raamwerk voor strategische duurzame ontwikkeling van The Natural Step.

"Wat ik vooral van de TNS heb geleerd is systeemdenken. Je kunt met onderdelen van het systeem/milieu aan de slag gaan maar moet altijd de link houden naar de integraliteit/ afhankelijkheid in het systeem. De wereld wordt iedere dag complexer en de wens is om zaken eenvoudig en overzichtelijk te houden maar je kunt onderdelen niet isoleren. De TNS aanpak is heel overzichtelijk door het backcasten en de duurzaamheids-principes. Dat maakt de keuzes die je nu maakt makkelijk te toetsten aan de principes en het einddoel'

Perry van Happen – Alwel Adviseur Duurzaamheid

'De training heeft mij een helder verhaal om te vertellen en te overtuigen en heldere handvatten qua methodiek gegeven, voor een aanpak waarvan ik ook echt geloof dat het de manier is om te komen tot een daadwerkelijk duurzame organisatie. En het geeft altijd energie om in een omgeving te zijn waar meer gelijkgestemden zijn, die weten wat de enorme uitdaging is en daar werk van willen maken.'

Therre van Blerck – Afdeling Vastgoed – Universiteit van Leiden 

"Rijke ondersteuningsomgeving in de e-learning en goed werkende applicaties en top begeleiding! Inspirerend !!"

Deelnemer Thuisvester

'Ik kijk terug op twee hele prettige dagen. Mooie groep mensen (de check-in), leuke coaches, lekkere lunches, interessante oefeningen (presenteren van het raamwerk), fijne locatie (op je sloffen lopen). De Level 1 heeft me in geholpen dat ik inhoudelijk weet wat TNS is en de eerste maanden heb ik een presentatie voor hele bedrijf gegeven over de taal van duurzaamheid met het MT en een toelichting voor onze Huurdersraad.'

Naomie Wiets – Programmamaneger Duurzaamheid – Vidomes