Level 2 – Leiderschap in Duurzaamheid

THE NATURAL STEP LEVEL 2 TRAINING

Leiderschap in Duurzaamheid

De verduurzaming van Nederland is een uitdaging die we samen moeten aangaan. Door ervaringen uit te wisselen, leren we sneller. Duurzaamheid gaat over bijdragen aan een wereld waarin het voor jezelf en toekomstige generaties nog steeds goed leven is. Om duurzaamheid vorm te geven in organisaties heb je een strategische aanpak nodig die het mogelijk maakt om integraal te plannen naar duurzaamheid. Maar een succesvolle reis maak je samen. Deze Level 2 Training; Leiderschap in duurzaamheid is ontwikkeld voor duurzaamheidsprofessionals die het proces van verandering vorm willen geven op een manier die verbindend werkt  en hun eigen leiderschapskwaliteiten daarvoor willen inzetten.

Stap 1 : Organiseren van betrokkenheid, hoe doe je dat?

Om succesvol te verduurzamen in je organisatie of omgeving heb je iedereen nodig. Hoe zorg je ervoor dat je iedereen meeneemt. Wat is er nodig om je collega’s, je partners of je inwoners te betrekken en liefst zelfs enthousiast te maken voor duurzaamheid? Samen onderzoeken we hoe aandacht voor fundamentele human needs hierbij kan helpen en hoe kunnen we onze invloed en aanwezige kwaliteiten kunnen inzetten  om onze sociale en ecologische ambities waar maken. Dit vormt de basis van de Level 2 Training

Human Needs, Systeemdenken,  duurzaamheid opleidingen

Stap 2 : Wat ga je doen?

Je ontwikkelt een persoonlijke plan om je rol als leider in duurzaamheid binnen- en buiten je organisatie in te vullen. We kijken naar de processen (bijv. communicatie en HR) en strategieën (bijv. duurzaam inkopen) die je in moet vullen om de voorwaarden voor een succesvolle uitrol binnen je organisatie mogelijk te maken.

Processen, randvoorwaarden

Stap 3 : Je eigen duurzaamheid als leider

Welke kwaliteiten kun je zelf inzetten als leider van de verandering? Wat was succesvol bij anderen, hoe zorg je dat je je energie niet verliest, hoe organiseer je synergie, wat moet je vooral niet doen en hoe zorg je ervoor dat je effectief het je rol invult en echte successen boekt.

persoonlijk, leiderschap

Stap 4 : Veranderen in je eigen praktijk

In deze training ga je actief aan de slag met je eigen organisatie. Vooraf maak je een waarde analyse van je organisatie. Je bedenkt de stappen om je visie verder te brengen en ontvangt feedback van de facilitators en de deelnemers op de stappen die je bedacht hebt. Je werkt toe naar een uitgewerkt plan van aanpak waarop je ook na afloop van de training nog feedback van ons, om te zorgen dat je ook echt verder komt.

Eigen organisatie, actieplan

Samen leren:

De groep bestaat uit 6 tot 12 personen. Wij creëren een sfeervolle setting waar je door middel van dialoog met elkaar leert en ervaringen en kennis met elkaar deelt.

Afronding:

Na afloop ontvang je een certificaat van deelname en krijg je toegang tot het trainingsmateriaal. Daarnaast wordt je in de toekomst ook uitgenodigd voor bijeenkomsten waar we samen leren en nieuwe relevante kennis delen.

Nog geen Level 1 Training -certificaat?

Deelname aan The Natural Step Level 2 Trainingen – Plannen voor duurzaamheid kan alleen als je de kern van het The Natural Step Raamwerk in de vingers hebt. Veel van de lesstof van de Level 2 Training grijpt terug op wat je in de Level 1 Training hebt geleerd.

Bob Willard

Schrijver, Voormalig CEO IBM Noord America

“The quality of the content of TNS sustainability education is unsurpassed. I have studied sustainability formally in my Master’s and Doctoral studies at the University of Toronto, through research for my three books, and through attendance at hundreds of conferences on the subject. The TNS framework is the most rigorous, scientifically- based, and practical sustainability methodology on the planet. This Level 2 Training is key to your success”

Profiel deelnemer

‘Leiderschap in duurzaamheid’ is voor professionals die aan de slag gaan of beter willen worden in het uitrollen van het duurzaamheidsbeleid. Deelnemers hebben de Level 1 Training succesvol afgerond.

Eerdere deelnemers zijn oa:

 

  • Medewerkers van woningcorporaties
  • (beleids-)ambtenaren van gemeenten, provincies en waterschappen
  • Duurzaamheids-coördinatoren bij multinationals en MKB bedrijven.
  • Directies, management en bestuursleden

Investering

Duur                     2 dagen
(+huiswerk)

Start                      n.t.b.

Aanvang               09:30 – 17:00

Prijs                       € 1.675,-*

Bundel Level 1     € 2,155,-*

Studielast.            10-20 uur

*Alle bedragen zijn excl. BTW en inclusief lunch, werkboek, materialen, koffie/thee en fruit en toegang tot het al het materiaal dat gebruikt wordt in de training