Nieuws

Wetenschappers geven 36 handige tips voor een gezonder huis

Wetenschappers geven 36 handige tips voor een gezonder huis uit Eindhovens Dagblad. De gemiddelde mens spendeert zo’n 65 procent van z’n hele leven thuis. Je huis bepaalt dus voor een groot deel de gezondheid, redeneren wetenschappers van de Harvard-universiteit....

Lees meer
Duurzaamheid wel of niet zweverig?

Duurzaamheid wel of niet zweverig?

Door Martijn van der Putten (Van der Meijs via LinkedIn) Onlangs had ik mijn ‘jubileum’ bij Van der Meijs, ik was één jaar in dienst. Mijn eerste jaar heeft mij ondertussen vele kanten van de organisatie en de branche laten zien. Regelmatig zagen jullie iets...

Lees meer

Woonwaard en PRE wonen bundelen inkoop zonnepanelen

In 2019 bundelen beide corporaties hun inkoopkracht rond zonnepanelen voor eengezinswoningen. Voor Woonwaard is het primaire doel om  zonnepanelen te plaatsen bij mutatie en / of aanbodgericht per geschikt complex. De contractvorming is zodanig dat deze uitgebreid kan worden voor projectmatige nieuwbouw en renovaties. 
Lees meer

Huurdersbelasting inzetten voor duurzaamheid

Duurzaam en betaalbaar wonen. Dat is mogelijk door het geld van de huurdersbelasting in te zetten voor het energiezuinig maken van huurwoningen. De Noordwijkse woningcorporaties Sint Antonius van Padua en de Noordwijkse Woningstichting (NWS) sluiten zich aan bij de oproep die klimaatorganisatie Urgenda en 170 woonstichtingen uit het hele land aan het kabinet doen.
Lees meer

1000 watervriendelijke(re) tuinen door burgerinitiatief

Burgerinitiatief Blauwe Tuinen streeft ernaar om binnen drie jaar 1000 tuinen in de gemeente Tilburg watervriendelijk(er) te maken. Inwoners kunnen bijdragen aan een klimaatbestendige stad door regenwater op te vangen of te infiltreren in de bodem en tegels te vervangen door groen. 
Lees meer

Tekst voor sociale basisbehoeften

Met het Dossier Inkopen maken we het duurzaam inkopen en aanbesteden een beetje makkelijker. Bijgevoegde tekst over sociale basisbehoeften gebruikt de Gemeente Eindhoven bij aanbestedingen.
Lees meer

Tekst voor biodiversiteit bij aanbesteding

Vanuit het Dossier Inkopen helpen we bij het duurzaam inkopen en aanbesteden van werken en projecten. Bijgevoegde tekst over biodiversiteit kan worden gebruikt voor het opstellen van een vraagspecificatie.
Lees meer

Tekst Circulaire Economie in aanbesteding

Vanuit het dossier inkoop maken we de inkoop en aanbesteding van duurzame materialen en toepassingen een beetje makkelijker. Bijgevoegde tekst over Circualire Economie kan worden gebruikt bij een PVE of uitvraag.
Lees meer

Slim Slopen Tool

Met de tool kan in de sloopketen de CO2 en NOx emissie in beeld worden gebracht en wordt het sloopscenario geoptimaliseerd. Met hoogwaardig hergebruik van sloopproducten valt vaak winst te behalen.
Lees meer

Future Fit Business Benchmark

De overgang naar een toekomstbestendige samenleving zal lang en moeizaam zijn, maar net als bij iedere reis hebben we slechts twee dingen nodig: een bestemming om naartoe te werken en de middelen om onze vooruitgang inzichtelijk te maken.
Lees meer
De Willem en De Zwijger verkozen tot meest duurzame project van Nederland

De Willem en De Zwijger verkozen tot meest duurzame project van Nederland

De eerste vijflaags nom-appartementen De Willem en de Zwijger zijn door Cobouw verkozen tot meest Duurzame project van 2018. Volgens de jury zijn Nul Op de Meter appartementen nog steeds ‘zeldzaam’ en helemaal bij sociale huur. Dat in combinatie met het circulair ontwerp en de aandacht voor regenwatergebruik en biodiversiteit hebben de doorslag gegeven.
Lees meer
Trudo bostoren: Een huurwoning met een bos op je balkon

Trudo bostoren: Een huurwoning met een bos op je balkon

Toen Jack Hock, directeur Strijp-S bij Trudo en zijn collega’s de groene woontorens in Milaan – de bosco verticale van de Italiaanse architect Stefano Boeri – aanschouwden, waren de gedachten unaniem: “Dit willen wij ook.” In december van dit jaar start de bouw van de eerste ‘Trudo bostoren’ in Strijp-S, bestemd voor sociale woningbouw.
Lees meer

Volgende challenge van duurzaamheidspact Eindhoven; gasloos koken

Verschillende teams gaan werken aan de uitdaging dat over 3 jaar alle huurders van corporatiewoningen in Eindhoven koken zonder gas. Hierbij gaat het niet zozeer om de techniek, maar vooral om de vraag hoe wij de huurders enthousiast krijgen zodat ze de overstap willen maken van naar koken zonder aardgas. Op dinsdag 30 oktober was de kick-off.
Lees meer

Impact Analyse: Canadian Solar zonnepaneel

De Canadian Solar Full Black is een 60-cels monokristallijn Full Black zonnepaneel met zwart frame en zwarte achterplaat. Het heeft een vermogen van 275Wp en een positieve vermogentolerantie van 0 - +5. In dit productblad tonen we de resultaten van een impact analyse...

Lees meer

ISOVLAS

We hebben vanuit TNS in opdracht van Woonbedrijf een analyse gemaakt van de impact van Isovlas. Bijgevoegd document laat zien waar deze impact zit. We krijgen vanuit de markt de volgende signalen: De mensen op de bouw werken graag met het materiaal omdat het eenvoudig...

Lees meer

Derbipure C2C dakbedekking

Derbipure is een dakbedekking op basis van natuurlijke grondstoffen. Ze bevat dus geen bitumen of andere aardolieproducten. Uniek, zo oordeelde ook het internationaal wetenschappelijk onderzoeksinstituut EPEA, dat Derbipure Cradle-to-Cradle certificeerde, alsook het NIBE dat het Dubokeur certificaat uitreikte.
Lees meer

Huurders van Woonbedrijf en ’thuis krijgen aanbod voor zonnepanelen

Woningcorporaties ’thuis en Woonbedrijf bieden hun huurders de mogelijkheid om zonnepanelen op hun woning te laten leggen. De komende 10 jaar willen zij ruim 10.000 woningen voorzien van zonnepanelen. Woonbedrijf en ’thuis hebben allebei duurzaamheidsdoelstellingen en willen de uitstoot van CO2 verminderen. Hierbij kijken zij naar wat goed is voor de klanten en voor het milieu.
Lees meer

Stadstuin van 55m2 ingericht als een mini eetbaar bos

55 vierkante meter grindtegels die je een paar keer per jaar bespuit tegen het onkruid of gewoon er een lekkere mini eetbare bostuin van maken? Vera Greutink laat in deze korte video van haar YouTube kanaal zien hoe ze haar stadstuin van 55 vierkante meter heeft...

Lees meer

Duurzaamheidsambitie Area Wonen; zo moet het!

“Wij vinden het belangrijk dat jij goed woont. In een gezond, comfortabel & betaalbaar huis. Een woning waar jij jezelf kan zijn en waar jij je thuis voelt. Waar je de ruimte krijgt om te leven op die manier die het best bij je past. In een aantrekkelijke en levendige wijk waar ruimte is voor iedereen om te spelen, ontspannen, sporten en ontmoeten. Zo laten we samen wonen leven.”
Lees meer

Trudo Vertical Forrest op Strijp-S

Dit voorjaar start Sint Trudo met de bouw van een nieuw project op Strijp-S. Een spectaculair project dat van zich zal doen spreken. Pal achter de Apparatenfabriek verrijst straks een 70 meter hoge, bijzondere woontoren. Een nieuw, niet te missen baken voor onze stad: de Trudo Toren die internationaal de Trudo Vertical Forest gaat heten.
Lees meer

ZONNEPANELEN IN LANDZICHT EN TARWEWIJK

In diverse wijken heeft Woonstad Rotterdam voor huurders gratis zonnepanelen geplaatst. In Landzicht waren bewoners ambassadeurs. Dat zorgde voor enthousiasme en voor belangrijke lessen.
Lees meer
Eindhovense woningcorporaties en gemeente roepen op tot ‘gewoon dóen’

Eindhovense woningcorporaties en gemeente roepen op tot ‘gewoon dóen’

De Eindhovense woningcorporaties ’thuis, Trudo, Wooninc. en Woonbedrijf presenteren op vrijdag 16 februari samen met de gemeente Eindhoven en de huurdersvertegenwoordiging PEK hun duurzaamheidsmanifest. Met dit manifest willen de eigenaren van een groot deel van de huurwoningen en vastgoed in de gemeente Eindhoven, de regering in Den Haag oproepen om barrières weg te nemen en ervoor te zorgen dat het verduurzamen van woningen in een stroomversnelling komt.
Lees meer

Impact Analyse: Compensatiesteen

Compensatiesteen is een nieuw bouwmateriaal dat bestaat uit zand, granulaat en een bindmiddel. CO2 wordt gebonden met het bindmiddel waardoor een nieuw, hard steenachtig bouwmateriaal ontstaat. Bij de productie van Compensatiesteen wordt CO2 opgenomen. In totaal gaat...

Lees meer
7 Strategieën voor duurzame stadsplanning

7 Strategieën voor duurzame stadsplanning

Omdat de wereldbevolking groeit naar bijna 10 miljard mensen, is een nieuwe visie op gebiedsontwikkeling, welvaart en urbanisme meer dan noodzakelijk. Hoe moeten we het traditionele stedenbouwkundige proces aanpassen om oplossingen te vinden voor sterkere steden en gemeenschappen met in ons achterhoofd de ontwikkelingen in het tijdperk van big data?
Lees meer

En ook nog de goede onderwerpen op de agenda...compliment ⁦@RaadUtrecht⁩
Utrecht roept klimaatnoodtoestand uit - RTV Utrecht https://t.co/jtkGFgWQlD

Ook honden zijn welkom bij ons. Vandaag laatste dag voor Facilitators van Den Bosch. 'Elvis' geeft aan dat het niet snel genoeg gaat met verduurzamen🐾 #thenaturalstep

Op 16 & 17 september is de volgende The Natural Step Level 1-training gepland. Plannen voor strategische duurzaamheid. De aanpak wordt gebruikt door vele corporatie, gemeenten en bedrijven. Schrijf je nu in! https://t.co/ajip9Y8Cpu #thenaturalstep #duurzaamleren #duurzaam

Op 16 & 17 september is de volgende The Natural Step Level 1-training gepland. Plannen voor strategische duurzaamheid. De aanpak wordt gebruikt door vele corporatie, gemeenten en bedrijven. Schrijf je nu in! https://t.co/ajip9Y8Cpu #thenaturalstep #duurzaamleren #duurzaam

Kick-off circulair Varseveld met ⁦@Wonion_⁩ en belangrijke stakeholders uit de regio. Samen voor een hoge kwaliteit van leven met ⁦@IngridPierik⁩ en ⁦@suzannewacanno⁩

Meer berichten...