OPLEIDINGEN

Duurzaamheid in je genen

Sinds 1989 ontwikkelen we duurzame opleidingen voor iedereen die ‘iets’ met duurzaamheid wil doen. Van een plannen voor duurzaamheid (Level 1) tot een internationale 2-jarige Master-opleiding in Zuid Zweden. Ales is erop gericht om mensen de kennis en instrumenten voor duurzaamheid in handen te geven die de wereld schoon houden en de basisbehoeften van mensen centraal stelt binnen de grenzen van de natuur. The Natural Step Framework ligt aan de basis van veel eco-positieve koplopers.

Agenda

Open Trainingen

Onze open trainingen zijn toegankelijk voor iedereen die voldoet aan de inschrijvingsvoorwaarden. Meestal zijn die eenvoudig van opzet maar allemaal vragen ze passie en affiniteit met een betere wereld. De trainingen en cursussen vinden plaats in Eindhoven in onze speciaal ingerichte workshop-ruimte. We biden hierbij zowel generieke duurzaamheidstrainingen aan maar ook specifiek voor bijvoorbeeld gemeenten, woningcorporaties, gebiedsontwikkeling of HR.

INCOMPANY LEREN

Voor een echt succesvol traject van verduurzaming is het belangrijk dat organisaties zelf de vaardigheden en kwaliteiten ontwikkelen om het proces van verandering vorm te geven en te begeleiden. Projecten, processen en programma’s over HR, kernprocessen,  communicatie of financiën kun je beter met de mensen invullen die zelf aan het roer zitten. Onze incompany programma’s zijn er op gericht om juist die mensen op te leiden. 

Ambassadeurs

Facilitators

LEREN

De ‘groene’ draad in duurzame opleidingen

Al onze trainingen zijn gebaseerd op het Raamwerk voor Strategische Duurzame Ontwikkeling (The Natural Step Framework). Deze structuur helpt ons om op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau te acteren en structureren. Door de inzet van dialoog-leren ontwikkelen deelnemers een rijker begrip en delen ervaringen. Methodieken als Design Thinking, Theory U en Action Learning zetten we in om de leerervaring om te zetten naar actie en resultaat in het dagelijks werk van de deelnemers.

Duurzame Opleidingen
The Next Big Step

The Natural Step Level 1 en Level 2 trainingen zijn  zijn gericht op de toepassing van duurzaamheidsplanning, leiderschap en organisatie-ontwikkeling in vooruitstrevende organisatie. Het gaat in alle gevallen om het vermogen van deelnemers om de kennis die zij ontwikkelen op ‘maandagochtend’ direct toe te passen in hun werk. Theorie vormt uiteraard een belangrijk onderdeel en is de basis van ons trainingsaanbod maar het vermogen om te ‘doen’ levert de echte verandering op “

– Berend Aanraad

Programma's

THE NEXT

BIG STEP 1

Plannen van duurzaamheid

Leer het strategisch plannen van duurzaamheid in de organisatie op basis van The Natural Step Framework

Training info

Iedere twee maanden verzorgen we een Next Big Step training (voorheen TNS Level 1 training) op ons kantoor in Eindhoven. Meer info

 

THE NEXT

BIG STEP 2

Leiderschap in duurzaamheid

Leer hoe je als verantwoordelijke op het gebied van duurzaamheid je rol inneemt en succesvol invulling geeft binnen je organisatie

Training Info

Deze training is speciaal voor professionals die belast zijn met de invoering en opzet van duurzame ontwikkeling in de organisatie. Meer info

TNBS

GEMEENTE

Strategische Planning Gemeenten

Dit programma van 3 maanden bestaat uit diverse plenaire en specifieke modules voor medewerkers van Nederlandse gemeenten.

Training Info

Na de zomer van 2019 starten we met het uitgebreide programma voor gemeenten. Stuur on een bericht als je nu al meer wil weten. Stuur bericht

TNBS

WONEN

Masterclass Woningcorporaties

Deze 1-daagse training voor medewerkers van woningcorporaties laat je kennis maken met de aanpak van duurzaamheid.

Training Info

Deze training is speciaal ontwikkeld voor woningcorporaties. Deze training wordt verzorgd samen met mensen uit de praktijk van woningcorporaties en gemeenten. Meer info

TNBS

GEBIED

Training Gebiedsontwikkeling

Deze training is speciaal voor medewerkers van gemeenten, ontwikkelaars en woningcorporaties voor duurzame buurten

Training Info

Werk aan de hand van 6 thema’s naar een woonwijk waar kwaliteit van leven binnen de grenzen van de natuur centraal staat. Meer info

TNBS

HRM – P&O

Training Personeel en Organisatie

Deze tweedaagse training helpt HR-medewerkers in de verduurzaming van hun organisatie te ondersteunen in beleid.

Training Info

Samen met HR-medewerkers zullen we in twee bijeenkomsten onderzoeken hoe jouw organisatie haar rol als duurzame werkgever kan versterken en daarnaast hoe HRM de ontwikkeling van de duurzame medewerker kan versnellen. Meer info

programma management

Faciliteiten en Ontwikkeling

Het is ontzettend belangrijk om bij onze trainingen te zorgen voor een goede sfeer en faciliteiten die je echt helpen om op een inspirerende manier te leren en ontdekken. Daarom hebben we speciaal een ‘Oosterse’ ambiance gecreëerd op onze locatie in Eindhoven (Strijp-S). Je leest hier meer over aan de zijkant.

We verzorgen al 30 jaar opleidingen en trainingen voor organisaties en individuen. We putten hierbij uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek gecombineerd met verschillende methoden voor volwasseneneducatie en organisatieontwikkeling.

Enkele ervaringen van deelnemers aan onze Masterclass voor woningcorporaties (ism Huren met Energie) met Suzanne Wacanno (TNS) Rob Bogaarts (Brabant Wonen), Joop Ketelaers (Gemeente Eindhoven) en Berend Aanraad (TNS).

Organisatie

Miriam is verantwoordelijk voor alle faciliteiten en registratie. Suzanne en Berend houden zich bezig met de ontwikkeling van de programma’s, koppelingen met actualiteit en het leveren van de workshops en trainingen.

Plant-aardig

Omdat je duurzaam wil leven en werken komen we natuurlijk niet weg met voedsel en dranken die een grote impact hebben op mens- en milieu. Sinds 2018 werken we met Jungle Green Kitchen als 100% plantaardig cateraar voor onze lunches. Tijdens de trainingen zorgen we uiteraard voor verantwoorde koffie- en thee, veel fruit en de nodige duurzame chocolade en koekjes.

Academische standaard

We putten voor de inhoud uit een zeer rijke academische achtergrond van honderden onderzoeken, praktijk casussen en afstudeerprojecten van onze Master-opleiding in Zweden, onze partners en onze collega’s van andere kantoren over de hele wereld. Op die manier bieden we houvast dat hetgeen wat je leert ook niet zomaar uit de lucht komt vallen. 

Doen versus Theorie

Een gedeelde taal en een gedeeld begrip is belangrijk om duurzame ontwikkeling verder te brengen dan alleen goede intenties. Voor onze trainingen en cursussen is het daarnaast belangrijk om datgene wat in theorie wordt geleerd, direct toegepast kan worden. Daar oefenen we in onze sessie mee door fictieve- maar nog liever – ‘real life’ casussen of in een aantal gevallen je eigen project. Wij vinden dat je bij ons genoeg moet leren om ‘morgen’ stappen te kunnen zetten in je werk of rol.

Certificaat

Voor alle trainingen en cursussen ontvang je een certificaat van deelname. In een aantal gevallen heb je dit certificaat nodig om deel toenemen aan een verdere verdieping; bijvoorbeeld voor TNBS 2, waarvoor je TNBS 1 doorlopen moet hebben. We werken nog aan de toekenning van studiepunten om je kwaliteit en vakbekwaamheid te kunnen waarderen. 

Agenda

16 & 17 september

Eindhoven

TNBS Level 1

Tijdens deze training leer je de taal voor duurzaamheid volgens The Natural Step, maak je kennis met de kernoorzaken van onduurzaamheid en leer je hoe je concrete stappen op de weg naar duurzaamheid kunnen bedenken en bepalen op basis van het raamwerk voor strategische duurzame ontwikkeling van The Natural Step.

3 oktober

Eindhoven

Ambassadeurs Meet-up

Deze meet-up (op uitnodiging) is een samenkomst van alle facilitators en ambassadeurs in Nederland die samenwerken aan gedeelde uitdagingen maar ook kennis en ervaringen uitwisselen met collega’s

11 & 12 november

Eindhoven

TNBS Level 2

Deze cursus is voor ervaren duurzaamheidprofessionals, managers, analisten, academici en consultants die hun kennis willen verdiepen en verfijnen. De toepassing van The Natural Step-aanpak staat centraal en versterkt je vermogen om duurzaamheid zinvol te integreren in organisaties.

9 & 10 december

Eindhoven

TNBS Level 1

Tijdens deze training leer je de taal voor duurzaamheid volgens The Natural Step, maak je kennis met de kernoorzaken van onduurzaamheid en leer je hoe je concrete stappen op de weg naar duurzaamheid kunnen bedenken en bepalen op basis van het raamwerk voor strategische duurzame ontwikkeling van The Natural Step.

17 december

Eindhoven

Ambassadeurs Meet-up

Deze meet-up (op uitnodiging) is een samenkomst van alle facilitators en ambassadeurs in Nederland die samenwerken aan gedeelde uitdagingen maar ook kennis en ervaringen uitwisselen met collega’s