HELDEN VAN DE TOEKOMST

Toolbox voor Helden van de Toekomst

TOOLBOX VOOR HELDEN

Eerste hulp bij duurzaamheid

Hieronder verschillende instrumenten, templates, voorbeelden en andere handige zaken
die je helpen om een toekomst te ontwerpen en realiseren die geweldig is.

Living Building Challenge

Living Building Challenge is de meest ambitieuze bouwstandard wereldwijd. Aan de hand van verschillende thema’s wordt je meegenomen door de ontwerp- en bouwkeuzes waarbij ieder onderdeel wordt ondersteund met handboeken.

Lees meer

Living Community Challenge

Living Community Challenge is een standaard voor gebiedsontwikkeling. Aan de hand van verschillende thema’s worden strategieen en acties uitgewerkt voor de ontwikkeling van woonwijken, stadsdelen en gebieden.

Lees meer

WELL - Building Standard

Deze bouwstandaard gaat over over de manieren waarop gebouwen, en alles wat erin staat, ons comfort kunnen verbeteren, betere keuzes kunnen stimuleren en in het algemeen onze gezondheid en welzijn kunnen verbeteren, zonder compromissen.


Lees meer

Biophelic Design Guidebook

Biophilic design speelt in op de ingeboren behoefte van de mens om in contact te staan met de natuur. Onderzoek toont aan dat een biofilische omgeving stress verlaagt en zo positief werkt op de gezondheid van de gebruikers.

Lees meer

Biomimicry Design Handbook

Biomimicry gaat over het vertalen van de kennis van de natuur naar innovaties. Door inspiratie op te doen in de natuur kunnen we leren van een systeem dat al eeuwenlang ervaring heeft op het gebied van veerkracht, adaptiviteit en efficiency. 

Lees meer

Heb je tips voor je collega's?

Laat het ons dan weten dan voegen we jouw voorbeelden toe aan deze lijst. Zorg voor een link, een afbeelding (1280×720) en wat korte achtergrondinfo dan maken wij het voor je in orde. Ook andere ideeen voor content zijn welkom

Mijn tip

Video's

Voor Apple kun je gebruik maken van YTD: http://www.ytddownloader.com/macosx/

Voor Windows kun je gebruik maken van Youtube Downloader: https://nl.ccm.net/download/downloaden-34091637-youtube-video-downloader

NATURE IS SPEAKING

INSPIRATIE