Rob Bogaarts heeft in zijn voormalige rol bij Woonbedrijf een echte pioniersrol op zich genomen om duurzaamheid in de harten van collega’s en partners te brengen en zo heeft hij verschillende grote en kleine succesvolle projecten gerealiseerd. De lessen die hij geleerd heeft en de tips voor de toekomst deelde hij met ons in zijn presentatie afgelopen zomer tijdens de Ambassadeurs Meet-up. Meer dan 45 ‘Helden voor Duurzaamheid’ werkten daar samen aan nieuwe integrale oplossingen en deelden hun ervaringen.

“Voor een belangrijk deel zijn we verhalenvertellers. Via onze ervaringen en verhalen laten we uiteenlopende professionals en organisaties kennismaken met The Natural Step. Zo heb ik het afgelopen jaar al meer dan 50 woningcorporaties gesproken die ‘iets willen’ met deze werkwijze. Het verhaal stemmen we in presentaties zo goed mogelijk af op de doelgroep. Zo hebben we eens de vier duurzaamheidsprincipes vertaald in het Brabants. Ludiek natuurlijk, maar wel een effectieve ijsbreker!”

 

We zijn met veel

We zijn met gemiddeld 40 corporatie en hebben samen een gedeeld woningbezit van pakweg 1.000.000 woningen. Dit is ongeveer 44% van de huurwoningen. Dat is een flinke omvang en daarmee kun je een stevige vuist maken naar de markt als we de handen ineen slaan.

 

We zijn succesvol

In de afgelopen jaren voeren TNS corporaties steevast de lijst aan van de meest duurzame corporaties in Nederland. Diverse projecten, waaronder het project van ‘thuis; De eerste 5 laagse NOM appartementen van Nederland “De Willem en De Zwijger’ zijn uitgeroepen tot meest duurzame project. Door ons onderlinge netwerk te verstevigen kunnen we onze kennis delen en vergroten.

Wij kunnen (nog meer) impact maken

  • Inzet op systeemverandering, op geluk, op de menselijke factor
  • Vanuit die optiek: Energietransitie als kansenmotor in plaats van als bedreiging
  • Inzet op de grens van de Woningwet om invloed uit te oefenen
  • En veel, veel meer samenwerking! Zoals we nu samen opbouwen door de online- en offline mogelijkheden binnen het initiatief ‘wonenlab’.

Andere artikelen

De Willem en De Zwijger verkozen tot meest duurzame project van Nederland

De Willem en De Zwijger verkozen tot meest duurzame project van Nederland

De eerste vijflaags nom-appartementen De Willem en de Zwijger zijn door Cobouw verkozen tot meest Duurzame project van 2018. Volgens de jury zijn Nul Op de Meter appartementen nog steeds ‘zeldzaam’ en helemaal bij sociale huur. Dat in combinatie met het circulair ontwerp en de aandacht voor regenwatergebruik en biodiversiteit hebben de doorslag gegeven.

Lees meer