Over The Natural Step

Al bijna 30 jaar in de voorhoede van duurzame ontwikkeling. (en we zijn gek op koffie…met sojamelk)

WIE ZIJN WIJ?

The Natural Step in Nederland is een geregistreerde non-profit organisatie. We maken onderdeel uit van de internationale NGO The Natural Step International die met 12 regiokantoren in 54 landen actief is. We zijn eind jaren ’80 ontstaan in Zweden en opgericht door de Zweedse oncoloog Prof. Dr. Karl-Henrik Robèrt. In de afgelopen decennia werkten we nauw samen met gemeenten, het bedrijfsleven, andere NGO’s en individuen op basis van een bewezen aanpak die helpt om integraal en gestructureerd samen te werken aan een duurzame samenleving.  

Inmiddels heeft The Natural Step vele prijzen en waarderingen verworven en zijn vele methodieken die vandaag de dag worden gebruikt uit deze manier van denken ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Cradle-to-Cradle, Living Building Challenge of de Future Fit Business Benchmark

WANNEER SCHAKEL JE ONS IN?

Veel organisaties kloppen bij ons aan om hen te helpen met de volgende stap in duurzame ontwikkeling. Soms lopen ze vast of hebben juist meer beweging en draagvlak nodig om hun organisatie verder te brengen. 

Wat ons uniek maakt is dat we op basis van onze ervaringen in organisaties – en onze kennis van de toepassing van The Natural Step Framework – in staat zijn echte bevlogenheid en daadkracht in organisaties te borgen.

The Natural Step is niet geschikt voor organisaties die op zoek zijn naar MVO of een keurmerk willen behalen. Er zal al enige basis – maar vooral intrinsieke motivatie – aanwezig moeten zijn om met The Natural Step- aanpak aan de slag te gaan.

ONZE ‘STIP’

Vanuit deThe Natural Step werken we aan een helder en eenvoudig doel voor de toekomst.

ONZE VISIE…

… is er een van een duurzame samenleving – een samenleving waarin individuen, gemeenschappen, bedrijven en instellingen gedijen binnen de grenzen van de natuur.

ONZE MISSIE

… is om de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen.

ONS DOEL

Het doel van The Natural Step is om de transitie naar een echt duurzame wereldwijde samenleving te versnellen. We doen dit door -samen met onze partners, ambassadeurs en facilitators – individuen en organisaties te ondersteunen bij het nemen van concrete actie in de richting van ecologische-, sociale- en economische duurzaamheid.

Het uitgangspunt voor ons werk is een wetenschappelijke, systemische en strategische benadering van duurzaamheid; The Natural Step Framework (ook wel het ‘Framework for Strategic Sustainable Development’ /FSSD genoemd).

WAARDE ZICHTBAAR

HELDERE DOELEN

ROUTE BEPALEN EN UITVOEREN

INNOVATIE EN INSPIRATIE

CONTACT

Wil je met ons leren of juist aan de slag met de integrale verankering van duurzaamheid in je organisatie? Neem contact met ons op voor een goed gesprek onder het genot van een bak koffie (met sojamelk). Samen kunnen we de transitie in gang zetten.